Het mag wat kosten

In een tijd waarin satellieten de aarde meerdere keren per dag omcirkelen en het internet ons verbindt met elke uithoek van de wereld, zou je denken dat niemand meer onbereikt is. Maar de werkelijkheid is anders. Terwijl we vaak de focus leggen op de landen waar al jaren zending bedreven wordt, is de onbereikte én onbereikbare wereld veel groter dan we ons realiseren.

De cijfers

Volgens het Joshua Project (www.joshuaproject.net) blijkt dat op dit moment zo’n 23% van de wereldbevolking nog nooit uit het Evangelie heeft gehoord en in een omgeving leeft waarin minder dan 2% de Bijbel kent. Dit zijn geen abstracte cijfers; het zijn echte mensen met hun eigen verhalen en een ziel. En van de zendelingen die zich inzetten, richt slechts 3% zich op deze onbereikten. Ze moeten het doen met maar liefst 1% van het totale zendingsbudget wereldwijd. Dat is een schrijnende situatie!

Onbereikten

Als we verder kijken naar deze onbereikten, zien we dat velen van hen om uiteenlopende redenen vrijwel onbereikbaar zijn. Culturele barrières, politieke conflicten en beperkte toegang tot basisinformatie spelen allemaal een rol. Dit roept de vraag op: zijn wij bereid te investeren om hen te helpen bereiken? Met innovatieve technologie kunnen we veel verder komen dan in het verleden.

Kosten

Mag het investeren in zendingswerk naar deze mensen wat kosten? Ja, toch? Het is niet alleen een morele verantwoordelijkheid, maar de zendingsopdracht zelf. We mogen niet blijven bij wat we al doen, maar moeten onze blik richten op deze vergeten bevolkingsgroepen en onze middelen en kennis bundelen om hen te bereiken.

Dat is waar Stichting Nachtzwaluw voor staat. Helpt u mee? Of het nu gaat om financiële steun, het verzamelen van middelen of het inbrengen van uw kennis, elk beetje helpt. Laten we de onbereikte volken de boodschap van het Evangelie niet onnodig onthouden, ongeacht de kosten!

Om Gods Naam onder de naties te verkondigen, Zijn wonderbare daden onder alle volken.